- И С Т О Р И Ј А Т -


Тениски клуб „Добој“ формиран је 15. јуна 1978. Тениски енузијасти у Добоју удружили су се и регистровали Тениски клуб „Слога“ Добој.

У наредном периоду тениски клуб два пута је мијењао назив. Име је први пут промијењено у ТК „Жељезничар“, а након тога клуб је добио име ТК „Добој“, име које и данас носи.


Први добојски тенисери у почетку су тренирали уз помоћ искусних тузланских тренера. Временом, клуб је оформио сопствени играчки и тренерски кадар а тако је и дан данас.


Први предсједник клуба био је Звонко Гргић, да би исту часну функцију касније обављали: Ибро Мулаомеровић, Хазим Шкрго, Мустафа Башић и Владо Благојевић. Уз њих, немјерљив допринос у стварању услова за развој добојског тениса дали су и Менсур Кикић, Љубиша Миладиновић, Предраг Ерлетић а из новије генерације Драган Драгичевић те други тениски ентузијасти.


Прве значајне резултате добојски тенисери постигли су осамдесетих година, а најистакнутији појединци у том периоду су били Макаревић, Хускић, Драгичевић, Паравац,Пијетловић,Кљајић а једна од најбољих играчица у БиХ била је Селма Кикић.


Након паузе током рата, поново је оживио рад тениског клуба,а значајније резултате у том периоду постигли су Драгана Пијетловић,Сњежана Поповић,Невена Арсић, Младен Радуловић а један од најбољих играча у том периоду био је Дарко Михајловић.


У последњих неколико година имамо најбољу генерацију у историји клуба а предводе је Лука Ђурђевић и Жанета Малиновић који златним словима исписују историју добојског тениса...